Lavendel- och citronkaka


Supergod och saftig sockerkaka med smak av lavendel och citron – jo, jag tackar allra mjukast!

1 kaka

2 ägg
2 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2 msk torkad lavendel
saft från 1 citron
1,5 dl vaniljyoghurt

till formen:
smör
ströbröd

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Mortla lavendel med 1 msk strösocker. Blanda alla de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten. Klicka ner smöret, och häll sedan i citron och sist vaniljyoghurten.
Rör om snabbt tills smeten blir jämn och fin och häll den i en smord och bröad form.
Grädda längst ner i ugnen i ca 45 minuter, tills kakan är torr i mitten.
Testa med en provsticka.

Torkad lavendel finns att köpa i specialbutiker. Såklart kan du också torka själv, om du har tur och har tillgång till lavendel på sommaren.

Pudra gärna lite florsocker över kakan innan servering. Kakan är god att äta precis som den är, men det är förstås också gott med en kula vaniljglass till, eller varför inte citrongrädde?

Citrongrädde = vispa grädden luftig och blanda med några msk lemoncurd. Så gott alltså!!!