Otroligt god dipp som förgyller vinterbuffén eller ostbrickan. Hemma hos oss lagar vi ofta många smårätter när vi vill lyxa till det lite extra – då passar den här lyxdippen extra bra.
2 burrata á 100 g, rumstempererade
50 smör
50 g hackad mandel
flingsalt
svartpeppar
1 dl frysta lingon
några kvistar färsk rosmarin
Smält smöret i en kastrull på hög värme. Tillsätt mandeln och en kvist rosmarin och bryn under vispning tills smöret och mandeln blir gyllene och doftar karamell. Ta av från värmen och häll upp i en bunke. Låt svalna något. Lägg burratan på ett och bryt upp den med hjälp av två gafflar. Ringla över smöret. Strö över salt, peppar, lingon och färsk rosmarin. Servera gärna tillsammans med krispiga salladsblad (t.ex. crunchita) och körsbärstomater.
OBS! När man bryner smör är det viktigt att vispa hela tiden så att mjölksocker och proteiner inte bränns. Använd gärna en termometer. Smöret är perfekt brynt vid 125 grader.