Älskar du potatis, precis som jag? Vill du ha ett riktigt smarrigt tillbehör på buffén eller som en lyxig förrätt? Då är de här godingarna något för dig och dina gäster. De kittlar dödsskönt i kistan.
8 port
900 g delikatesspotatis
salt
smör
ca 1 dl ströbröd
ca 100 g färskost, t.ex. Philadelphia
ca 75 g stenbitsrom, röd eller svart
Skala potatisen och skär tunna skivor, halvt igenom potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Klicka över smör och salta. Ställ in i mitten av ugnen i 200 g, i ca 20 minuter. Ös smöret över potatisen några gånger under tiden. Strö ströbröd över och salta igen. Ställ in i ca 20 minuter till. Fortsätt att ösa smöret. Kanske behövs det mer smör under tiden? Potatisarna ska vara gyllene och frasiga när de är färdiga.
Låt svalna något. Vispa färskosten. Spritsa en klick med färskost på varje potatis samt lägg på en klick med rom. Hur mycket topping du vill ha bestämmer du själv. Dekorera ev. med dill eller persilja. Ät och njut!