En smakfull och rolig rätt som passar att göra i ugnen eller ute på grillen, både sommar och vinter.
4 port
ca 600 g fiskfilé, t.ex. lax, torsk eller sej
flytande margarin
salt
svartpeppar
chilisås
1 gul lök
2 stora tomater
1 citron
färska örter, t.ex. gräslök, dill och persilja
Riv till fyra rejäla ark aluminiumfolie. Smörj arken i mitten med margarin. Fördela fisken på arken. Strimla löken och skär tomaterna samt citronen i tunna skivor. Stryk ut lite chilisås (ca 1 tsk) över fisken. Lägg därefter på lök, tomater och citron. Strö över salt och peppar. Lägg på ett knippe örter och ringla över lite margarin. Riv ut mindre ark med folie och lägg över som ett tak. Vik sedan upp kanterna runt om så att det blir fyrkantiga paket med uppvikta kanter. Lägg paketen på en plåt och grilla i mitten av ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Servera paketen tillsammans med t.ex. potatismos eller färsk potatis och en fräsch sallad.
Obs! Vill man ha ”Allt i ett” kan man lägga skivad kokt potatis och/eller rotfrukter i botten under fisken. Det är gott och praktiskt när man är ute och grillar.