En god och värmande klassiker full med vitaminer!
ca 4 port
Obs! Man tar naturligtvis de grönsaker och rotfrukter som man själv tycker är goda.
Här är ett förslag.
4 potatisar av fast sort
2 morötter
2 palsternackor
1 liten bit kålrot
1 gul lök
1 dl gröna ärter
ca 200 g blandfärs
grillkrydda
2 msk grönsaksfond
salt
svartpeppar
ca 1 liter vatten
Skala och skär rotfrukterna i bitar. Tänk på att moroten och kålroten tar längre koktid på sig, så skär dem lite mindre än potatisen och palsternackan. Skär även löken i små fina bitar. Blanda alltihop i en stor gryta och häll på vatten. Smaksätt med fond samt salt och peppar. Låt koka i ca 20 minuter, tills bitarna är mjuka. Stek under tiden köttfärsen i en stekpanna och krydda rejält med grillkrydda. Tillsätt köttfärsen i soppan och smaka av. Häll på ärterna strax innan servering. Servera med ett gott bröd, t.ex. rågrutor (se recept här på bloggen).