Var i Spanien på påsklovet och frossade i kött, grönsaker, citroner och vitlök. Fick tag på finfina lammkotletter som sonen kryddade och mannen grillade.
August valde att göra en kryddblandning som han ”rubbade” in i köttet.
Ta fram köttet ur kylskåpet så att det blir rumstempererat. Krydda och låt köttet ligga och vila en stund innan du lägger det på grillen. Skär gärna ett eller ett par snitt i kanten på kotletterna, så att de inte kryper ihop när de blir varma.
Kryddblandning:
3 delar salt
1 del torkad vitlök
1 del chilipulver
1 del peppar av något slag
1 del torkad timjan
Servera med klyftpotatis eller potatsgratäng, en fräsch sallad, en god kall sås, (t.ex. citronsås eller tzatziki, se recept här på bloggen) och massor av citroner! Gott!
Selma tycker om att blanda sallader!