Salviakyckling och rotfrukter i ugn 


En trevlig hösträtt för dig som gillar rotfrukter och kycklingben att gnaga på!

4 port

4 kycklingklubbor, gärna färska
salt
torkad salvia
torkad vitlök
rapsolja

10 potatisar
4 morötter
4 palsternackor
1 bit kålrot
1 knippe salladslök
12 minitomater
1 brk fetaost
salt
rapsolja
torkad timjan

Börja med att skala rotfrukterna och skär dem i ungefär lika stora bitar. Lägg dem i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ringla över olja och rör runt med händerna så att oljan sprids ut jämnt över rotfrukterna. Salta och krydda med timjan. Stek i mitten av ugnen i 175 grader ca 45 minuter. Vänd runt med en stekspade.

Gnid in olja på kycklingklubborna och salta dem på båda sidor. Krydda rejält med salvia, även under skinnet. Tryck dessutom in lite torkad vitlök under skinnet. (Det går att göra en öppning med fingrarna så att man kan stoppa in lite kryddor.) Lägg kycklingen ovanpå de halvfärdiga rotfrukterna och stek i ytterligare ca 30 minuter. När det närmar sig slutet strör du ut den skurna salladslöken tillsammans med tomaterna och fetaosten över hela långpannan och steker alltihop i 5 minuter till. Färdigt!

Servera gärna tillsammans med vitlökssås och en grön sallad.