Här kommer en smarrig variant på svenskarnas 2000-tals-favoriträtt!
4 port
ca 300 g pasta
2-3 kycklingfiléer
rapsolja till stekning
salt
svartpeppar
1 brk majs
1/2 gurka
10 körsbärstomater
sallad, t.ex. roman eller ruccula
oliver
1 pkt fetaost
Dressing:
2 msk rapsolja
2 msk vinäger
salt
svartpeppar
en nypa strösocker
Blanda alla ingredienser till dressingen. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj pastan med kallt vatten när den är färdig och blanda den med dressingen. Skär kycklingen i strimlor och stek den i lite olja. Krydda med salt och peppar. Låt både pastan och kycklingen svalna.
Skölj grönsakerna väl och skär det som ska skäras i lagom stora bitar. Blanda alltsammans tillsammans i en stor skål eller ett stort fat. Servera naturligtvis med en riktigt smaskig tzatziki (recept hittar du här på bloggen)! Hur gott som helst…….