Äppelciderkyckling

imageEn lyxig, smakrik och lättlagad kycklingrätt! Perfekt när man ska ha gäster.

4 port

4 kycklingfiléer, helst färska
rapsolja till stekning
1 gul lök
1 syrligt äpple
2 dl äppelcider
2-4 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
100 g färsk babyspenat
maizenaredning
salt
vitpeppar

Skär kycklingen i strimlor och stek i olja. Salta och peppra. Skär lök och äpple i fina bitar. Tillsätt dem och stek ytterligare några minuter. Häll på cidern och låt koka i ca 5 minuter. Häll därefter på grädde och fond. Red av med lite maizenaredning och smaka av. Tillsätt sedan spenaten, lite i sänder. Koka några minuter till och smaka av igen. Servera gärna med ris som du smaksatt med kycklingfond samt fräscha grönsaker.

Obs! Äpplet och äppelcidern kan bytas ut mot päron och päroncider!