Ganska pilligt att fixa, men otroligt gott och lyxigt!
6 st halvor
3 kokta humrar
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 msk vetemjöl
½ dl vitt matlagningsvin
1 dl vispgrädde
2-3 msk hummerfond
ev salt och vitpeppar
½ dl riven smakrik lagrad ost
1 msk ströbröd
Börja med att dela humrarna och ta ur allt kött. Googla på hur du delar på bästa sätt.
Finhacka löken och stek den försiktigt i smöret. Tillsätt mjölet och därefter vin samt grädde. Rör hela tiden. Smaksätt med hummerfond. Smaka av med ev salt och peppar. Skär hummerköttet i små bitar och blanda med stuvningen. Fyll hummerskalen med fyllningen. Strö över ost samt lite ströbröd. Gratinera i ugnen i 225 grader ca 10 minuter. Servera genast med sallad, citron och gott bröd.