Chokladdoppade fruktspett


Påskens fräschaste dessert! Ungarna älskar den!

Till spetten behövs:

Grillspett förstås, gärna extra roliga om det går att få tag på
(de som är med på bilden har vi köpt på TGR)

Frukter som t.ex.
äpplen
päron
jordgubbar
honungsmelon
färsk ananas
kiwi
krispiga vindruvor
banan

ev hackad mandel
ev några droppar rapsolja

Choklad av en bra kvalitet. (Vi valde Fazers mjölkchoklad vilken vi tycker är väldigt god. Om det är vuxna som ska äta spetten kanske det passar bättre med mörk choklad.)

Skär frukten i lagom stora bitar. Trä bitarna på grillpsett. Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller i micron. Tillsätt ev några droppar rapsolja för att chokladen ska bli lite mer glansig. Doppa ner spetten i chokladskålen och pensla upp choklad på frukten. Strö ev lite hackad mandel runt om. Lägg spetten ner på en bricka med bakplåtspapper eller ställ dem i höga glas. Ställ in i kylen en stund. Ät och njut!