Det här är smarriga smördegsbakelser toppade med jordgubbar och vinbär! Sött, syrligt och somrigt!
10 st
1 pkt á 5 smördegsplattor, tinade
ca 5 späda rabarber
ca 1 1/2 dl strösocker
Pensling:
1 ägg
1 skvätt mjölk
Garnering:
1 l jordgubbar
1 dl vinbär
vinbärsblad
Börja med att kavla ut smördegsplattorna så att de blir lite större och tunnare. Dela dem mitt itu. Skala rabarberna och skiva dem i tunna skivor. Lägg en näve rabarberskivor i mitten på varje platta. Strö 1-2 msk strösocker över. Dra upp kanterna och tryck till dem i hörnen. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och lägg dem på assietter.
Dela jordgubbarna i fyra delar. Garnera varje bakelse med rikligt av jordgubbar, vinbär och vinbärsblad. Servera med en kula vaniljglass – ät och njut!