Smarriga järpar gjorda på kycklingfärs som är kryddade med massor av persilja och kärlek.
4 port
500 g kycklingfärs
1 skiva vitt formbröd utan kanter
1/2 dl mjölk
1 ägg
1/2 gul lök
1/2 dl hackad persilja
2 msk kycklingfond
salt
svartpeppar
Börja med att smula ner brödet i en bunke och häll på mjölken. Låt stå och dra en stund. Skala och finhacka löken under tiden. Tillsätt ägg, lök, persilja och kycklingfond i bunken. Rör om ordentligt. Tillsätt kycklingfärsen och krydda med salt och peppar. Rör om igen. Stek en liten provköttbulle för att se om du kryddat lagom mycket. Forma sedan små järpar i din handflata med hjälp av en sked. Blöt skeden mellan varje järpe, så går det lättare. Stek i smör eller margarin tills järparna är helt genomstekta och fått fin färg. Servera med t.ex. potatisgratäng eller janssons frestelse och en fräsch sallad.
OBS! Om man hellre vill använda blandfärs går det naturligtvis bra. Ersätt då kycklingfonden mot kalvfond.