Pasta med tonfisk och tomat

FullSizeRender 7
Smaskig och lättlagad pastarätt med nyttig tonfisk!

4 port

300 g pasta
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
olja till stekning
3 dl vitt matlagningsvin
400 g plommontomater
3 brk tonfisk i vatten
salt
svartpeppar
lite strösocker
riven parmesanost

Börja med att finhacka lök och vitlök och stek den försiktigt i lite olja, så att den blir mjuk. Häll på hälften av vinet och låt småputtra några minuter. Lägg i tomaterna och häll på resten av vinet. Krydda med salt, peppar och en nypa strösocker. Fortsätt småputtra i ca 20 minuter. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av tonfisken och smula ner den i såsen. Blanda pastan med såsen. Strö över parmesanost och blanda igen. Servera med vitlöksbröd, oliver och en fräsch sallad.FullSizeRender 8