Linsgryta


Dahl – indisk linsgryta – är en av de godaste vegetariska rätterna jag vet! Värmande och gott på vintern.

ca 4 port

1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
rapsolja eller margarin till stekning
1 msk riven ingefära
1 msk koriander
1 msk spiskummin
1 tsk kanel
salt
1 msk limesaft
2 dl röda linser
200 g krossade tomater
200 g kokosmjölk
ca 1 dl vatten

Skala och riv moroten grovt. Skala skär löken fint. Pressa vitlöken. Stek allting försiktigt i olja eller margarin några minuter. Tillsätt ingefära och alla kryddorna och stek några minuter till. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk och linser. Smaksätt med salt och citronsaft. Kanske behövs det spädas med lite vatten. Låt småkoka under lock ca en halvtimme. Kanske behöver du späda med lite mer vatten. Smaka av. Var inte rädd för att krydda rejält!

Servera med ris, sallad, en klick turkisk yoghurt och allra helst med varma naanbröd.