Bärsymfoni

Ett bakat skal fyllt med citron-vaniljvisp och färska bär! Smaskigt värre!

Gör skalet i förväg och fyll det strax före servering, så håller det sig knaprigt.

Ca 8 port

150 g smör (gärna extrasaltat)
3 ½ dl vetemjöl
¼ dl vatten

3 dl vaniljkräm
1 dl lemoncurd
Ca 1 liter jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär eller vinbär……

Mixa en smuldeg av smör och mjöl, gärna i en matberedare. Arbeta snabbt in vattnet.
Tryck ut degen i en rund pajform och ställ in i kylen minst 1 timme.
Vik en folieremsa över kanten så att degen inte glider ner, nagga botten med en gaffel och grädda skalet mitt i ugnen på 225 grader ca 20 minuter. Låt det svalna helt.

Blanda vaniljvisp med lemoncurd och häll det i skalet strax innan servering. Fyll sedan på med goda, färska bär. Garnera gärna med citronmeliss.