Mycket blåbär, mycket socker och mycket smör gör de här till stans godaste muffins!
ca 20 st stora muffins
300 g rumsvarmt smör, gärna extrasaltat
6 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 dl vaniljsocker
2 tsk bakpulver
ca 6 dl frusna eller färska blåbär
Garrnering:
florsocker
Vispa smör och strösocker fluffigt och tillsätt sedan äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna väl och tillsätt i smeten. Vispa till en slät smet. Ställ ut muffinsformar i bra kvalitet på en plåt eller långpanna. Fyll formarna till 1/3 med smet, använd två skedar. (De sväller mycket i ugnen.) Lägg på en rejäl sked med blåbär. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 25-30 minuter, tills de har en gyllene yta, men är lite kletiga i mitten. Låt muffinsarna vila i 10 minuter på den varma plåten innan du lyfter över dem på ett galler och låter dem svalna helt. Pudra med florsocker före servering! Vansinnigt gott!
Väljer du att göra muffinsarna mindre, så kortar du tiden till ca 20-25 minuter.