Ljuvligt goda kakor som påminner om vaniljhjärtan, men är betydligt lättare att baka. Håll till godo!
ca 35 st
Smuldeg:
500 g rumstempererat smör
10 dl vetemjöl
4 strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 msk kallt vatten
Vaniljfyllning:
4 ägg
5 dl creme fraîche 32% fett
2 dl kesella vanilj
3 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Smuldeg:
Om du har en stor matberedare kan du köra hela degen på en gång, annars delar du upp den i två omgångar. Blanda alla de torra ingredienserna i matberedaren. Tillsätt smöret i små bitar och allra sist vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut hälften av degen i en långpanna 30X40 cm klädd med bakplåtspapper.
Vaniljfyllning:
Blanda samman alla ingredienserna till en slät smet och bred ut över degen. Smula sedan resten av degen över hela kakan. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Låt svalna och skär i rutor, storlek av smak och tycke. Pudra florsocker över kakorna innan servering.
Förvara kakorna svalt – de går också att frysa in.