En lyxig, men ändå lättlagad rätt.
4 port
4 st kycklingfiléer, gärna färska
Salt
Vitpeppar
Torkad, finhackad vitlök
1 pkt bacon
Smör till stekning
Sås:
2 dl grädde
½ dl kycklingfond
Ev salt och vitpeppar
Stek kycklingfiléerna i smör så att de får en fin gyllene stekyta. Salta och peppra dem. Låt svalna något. Skär ett snitt i varje filé. (Om filéerna är väldigt stora brukar jag dela dem i två.) Krydda med vitlök inuti snittet. Linda bacon runt varje filé och lägg dem med ”baconändarna” nedåt i en ugnsfast form. Stek dem i mitten av ugnen i 175 grader ca 40 minuter. Använd gärna en stektermometer.
Sås:
Koka ihop grädden med fonden några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna tillsammans med klyftpotatis eller råstekt potatis samt vinbärsgelé, inlagd gurka och en fräsch sallad.