Hemmagjord glass med somriga jordgubbar – läckert och gott!
Glass:
4 äggulor
1 dl strösocker
200 g Philadelfiaost
3 dl vispgrädde
4 äggvitor
1 stor påse dajmkulor
2 l färska jordgubbar
2 st lime
1 dl strösocker
Garnering:
Citronmeliss
Mandelspån
Glass:
Vispa äggulor och socker poröst och rör i Philadelfiaosten. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i äggsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i äggsmeten. Blanda sist i dajmen.
Klä en skål eller kakform med plastfolie. Häll i glassmeten. Ställ in i frysen och låt stå där i minst 4 timmar innan servering. Den första timmen är det bra om man kan röra försiktigt i glassen då och då för att inte alla dajmkulor ska hamna i botten. Tina glassen långsamt i kylskåp före servering. Stjälp upp på ett fat och dra bort plastfolien.
Skölj, rensa och dela jordgubbarna på mitten. Blanda med rivet limeskal och socker precis innan servering. Lägg upp jordgubbarna på fatet runt glassbomben. Garnera med citronmeliss och mandelspån.