Pastagratäng med bacon och broccoli

Min store sons favorit, den här brukar han önska på fredagskvällarna. En väldigt bra bjudrätt!

4 port

4 port pasta t.ex. penne eller gnocchi (ca 280 gram)
2 pkt bacon (ca 280 gram)
200 g små broccolibuketter
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
Ca 2 msk senap
Salt
Peppar
2 dl riven ost (gärna mozzarella och parmesan)
Tomater till garnering

Koka 4 port pasta enligt anvisningarna på paketet och stek bacon klippta i små bitar. Lägg sedan drygt hälften av pastan i en gratängform, därefter bacon och broccoli och på toppen resten av pastan. Gör en sås av creme fraiche, mjölk, senap, salt och peppar. Häll såsen över pastan och se till att den rinner ner mellan pastan till botten. Strö den rivna osten över och grädda i ugnen på 175 grader ca 30 minuter, eller tills rätten har fått en fin färg.

Garnera gärna med tomatklyftor. Servera med en god sallad och vitlöksbröd.

Obs! Rätten är god även dagen efter, så den passar bra i lunchlådan!