Supergod och lättlagad pastarätt som passar både en stressig kväll mitt i veckan och på lördagen när man ska bjuda vännerna på något gott. Vill an att den ska vara vegetarisk, så använder man vegetarisk tortellini.
Ca 6 port
2 pkt á 250 g färska tortellini med skinka och ost, eller vego spenat och ost.
1 hackad gul lök
1 pkt á 2 dl lätt creme fraiche med paprika och chili
(eller annan smak)
1 pkt á 2 dl vanlig lätt creme fraiche
1 dl mjölk
Ev ½ dl grädde
½-1 tsk salt
Ca 250 gr riven gratängost
Koka pastan enligt förpackningen och häll den sedan i en ugnsfast form blandat med löken. Rör ihop creme fraiche, mjölk och grädde med salt och häll sedan sås-blandningen över pastan. Rör runt lite med en sked i pastan, så att såsen rinner ner även till botten på formen. Strö den rivna osten över och gratinera i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter, eller tills gratängen har fått fin färg.
Servera gärna gratängen ihop med en fräsch sallad och ett gott bröd samt kanske lite extra chili flakes…