En av mina favoriter som barn. Låter tråkig och det är väl inget man bjuder på när man har fest, men det är en otroligt god och nyttig vardagsrätt. Pröva den!
4 port
4-6 potatisar av en fast sort
3 morötter
3 palsternackor
En liten bit kålrot
1 gul lök
Ca 400 gr korv av fin kvalité tex falukorv med hög kötthalt
1 dl gröna ärter
Grönsaksbuljong 1 tärning
Salt
Svartpeppar
Skala rotfrukterna och skär dem i stora bitar. Börja med att lägga morötterna och kålroten (eftersom de har längst koktid) i en gryta med vatten. Låt dem koka ca 5 minuter innan du lägger i potatisen, palsternackorna och löken. Koka tillsammans med buljong, salt och peppar i ca 15 minuter, eller tills bitarna känns lagom mjuka. (Vattennivån ska vara lite över rotfrukterna för att korven sedan också ska få plats.) Smaka av. Skär korven i skivor och lägg i den samt ärtorna i grytan strax före serveringen. Korven och ärtorna behöver endast ett snabbt uppkok. Servera i djupa tallrikar med ett gott bröd till.