En lyxig och smaskig maträtt som passar både till vardag och fest.
Ca 4 port
Ca 500 g benfritt nötkött, gärna lövbiff
1 st gul lök
2-3 hg färska champinjoner
Margarin till stekning
1-2 tsk salt
Svartpeppar
½ dl chilisås
2 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
Ev vetemjöl och mjölk till redning
Skär köttet i centimetertjocka strimlor. Hacka löken och skiva champinjonerna. Stek köttet i margarin och lägg det i en stekgryta. Gör sedan samma sak med löken och champinjonerna. Häll därefter vatten, grädde, chilisås, kalvfond och vinbärsgelé i grytan. Salta och peppra. Låt småkoka 5-10 minuter. Smaka av. Vill man ha en något tjockare sås kan man göra en redning på ett par msk vetemjöl utvispat i lite mjölk som man häller i grytan. Låt koka några minuter och smaka av igen.
Servera till tex potatismos eller bandspagetti ihop med en fräsch sallad.