Oerhört goda bröd som ska ätas alldeles nygräddade och varma till indisk mat, eller till soppa eller olika sorters grytor.
Blir fem härliga bröd! Är ni fler än fem, så gör dubbel sats för de är försvinnande goda.
25 g jäst
2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
rapsolja
Värm mjölken till 37 grader. Häll över den i en degbunke, helst assistent och rör ut jästen i den. Blanda alla de torra ingredienserna. Vispa upp ägget lite lätt med en gaffel och blanda med yoghurt. Tillsätt allt i degbunken och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i minst 2 timmar. Knåda sedan på mjölat bakbord och dela degen i fem delar. Doppa händerna i olja och dra ut degen till stora, tunna plattor. Egentligen ska de vara droppformade, men jag tycker att det är svårt, så mina naanbröd blir ovala. Låt plattorna ligga på en plåt eller bänk och jäsa i ytterligare 20 minuter. Stek dem därefter i stekpanna på spisen, på högsta värmen. Några minuter på varje sida. Kan vändas flera gånger. Pensla ev på lite mer olja. Ät genast!