Mör kyckling med krämig, smakrik grönpepparsås = god, klassisk husmanskost.
4 port
4 st kycklingklubbor
vatten
2 lagerblad
1 morot
1 gul lök eller 1 knippe salladslök
4 msk kycklingfond
1 msk salt
1 knippe persilja
Sås:
2 msk grönpeppar
flytande margarin att steka i
2 msk vetemjöl
2 dl silat kokspad
2 dl vispgrädde
2 msk hackad dill
1 msk senap
salt
Lägg kycklingen i en stor gryta och fyll på med vatten så att det täcker kycklingen. Skala och skär morot och lök i stora bitar. Tillsätt dem samt lagerblad, fond, salt och persilja. Låt småkoka under lock i ca 40 minuter. Ta upp kycklingen och sila spadet.
Fräs grönpeppar i flytande margarin och pudra över mjölet. Späd med spadet, vispa och fortsätt späda med grädden. Vispa. Låt småkoka några minuter. Smaksätt med dill och senap. Smaka av med salt. Fortsätt koka några minuter till.
Häll såsen över kycklingen. Dekorera med några extra grönpepparkorn. Servera med en fräsch sallad och god potatis, ris eller kanske bulgur.