Dumlekolakakor

IMG_7518

Varför nöja sig med vanliga kolakakor när man kan blanda i dumlekolor? Det här är inte världens snyggaste kakor, men de blir otroligt knapriga och smarriga.

ca 20 st

100 g rumsvarmt extrasaltat smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
12 st dumlekolor, halverade

Rör smör och strösocker vitt och poröst, gärna i en matberedare. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem samt sirapen. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tillsätt de halva kolorna och kör lite till. Kniven kommer då att dela lite till på kolorna. Om du inte använder matberedare är det bra om du skär kolorna i mindre bitar. Rulla sedan två rullar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem lite och grädda sedan i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter. Skär längderna i sneda bitar medan de ännu är varma. Låt svalna.