Äppelmuffins

IMG_6868

Stora, lagom söta muffins med klyftor och mos av sensommarens äpplen. Enkelt och gott!

10 st stora muffins

2 dl strösocker
3 ägg
100 g smält och avsvalnat smör
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl filmjölk eller vaniljyoghurt
1 dl äppelmos av god kvalitet
1 äpple av mjölig sort
malen kanel
malen ingefära

Vispa strösocker och ägg vitt och pösigt. Tillsätt smöret. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker samt bakpulver och tillsätt i smeten. Vispa till sist ner filmjölken. Fyll stora muffinsformar till hälften. Skala äpplet och skär tunna skivor. Stick ner 2-3 äppelskivor i varje muffins och klicka på lite äppelmos. Strö sedan rejält med kanel och ingefära över. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.

Obs! Naturligvis är det allra bäst om man kan använda hemkokt äppelmos, men om du inte har tillgång till det så köp ett bra mos med mycket fruktinnehåll.