Asiatisk kyckling- och cashewgryta


Smakrik och läcker kycklingwok med grönsaker och cashewnötter. Sååå gott!

4-6 port

800 g kycklingfilé (gärna från kycklinglår)
ca 1/2 dl Maizena majsstärkelse
rapsolja till stekning
salt
1/2 dl vita sesamfrön
1 dl cashewnötter
1 liten bit ingefära (några msk finhackad)
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 salladslökar
1 röd paprika
1 pak choi
ca 2 dl teriyakisauce ginger and sesam
2 msk thai soya

Rosta cashewnötterna några minuter i en het och torr stekpanna. Ställ åt sidan. Strimla kycklingfilén i små fina bitar. Lägg i en skål och pudra majsstärkelse över. Rör om. Stek kycklingen i olja i en het panna. Hacka ingefära och vitlök fint och tillsätt i pannan. Rör om, salta och strö över sesamfrön. Skär den gula löken i klyftor, salladslöken i små bitar och paprikan i fyrkanter. Tillsätt i pannan. Tvätta pak choi ordentligt. Det får inte vara någon jord kvar. Skär den vita delen i ungefär likadana bitar som paprikan. Tillsätt den också. Låt steka några minuter. Häll sedan på teriyakisuce och soja. Låt småkoka några minuter på medelstark värme. Skär det gröna på pak choi i strimlor och blanda ner i pannan tillsammans med cashewnötterna. Färdigt! Servera med ett gott jasmineris.