Augusts laxsnittar

IMG_6905

Små snittar av rullade tunnbröd med laxröra. Har en självklar plats på smörgåsbordet och är försvinnande goda som tilltugg när gästerna anländer. Dessutom är de superenkla att göra…..

15 st

3 st mjuka tunnbröd
200 g varmrökt lax
2 dl lätt creme fraiche
1 tsk senap
2 msk hackad gräslök
salt
malen svartpeppar
1 tsk strösocker
Garnering:
1 liten burk, 75 g röd stenbitsrom
hackad gräslök

Blanda samman lax och creme fraiche. Laxen smular du lättast sönder med fingrarna. Då känner du även eventuella ben och kan ta bort dem. Krydda sedan med gräslök, senap, salt, peppar och socker. Låt röran stå i 1 timme. Smaka av. Därefter brer du den över tunnbröden, rullar ihop dem och packar in dem i folie. Sedan får rullarna ligga och vila i minst 6 timmar, gärna över natten. Därefter skär du dem i 5 bitar var. Ställ dem på högkant och garnera med rom och lite hackad gräslök. Tadaaaa!!!

IMG_6921