En smakfull och lätt rätt som passar både till lunch eller när man vill lyxa till det lite extra på kvällen.
4 port
4 stora bakpotatisar
200 g skalade räkor
100 g kallrökt lax
50 g röd stenbitsrom
1 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
2 msk hackad dill och/eller gräslök
salt
vitpeppar
en gnutta strösocker
Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta potatisarna och stick hål i dem med en gaffel eller potatissticka. Lägg potatisarna på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i mitten av ugnen. Sänk värmen till 175 grader. Baka i ca 1, 5 timmar, tills potatisarna är mjuka helt igenom.
Skär laxen i små bitar. Blanda med räkor, rom, yoghurt och majonnäs. Krydda med dill/gräslök, salt, peppar och socker. Var försiktig med saltet eftersom laxen är salt. Smaka av. Låt stå i minst 1 timma. Smaka av igen.
Skär ett kryss i potatisarna och tryck ihop dem så att de öppnar sig. Servera med den goda röran och en fräsch sallad.