Dajmpaj med citrongrädde

20140201-150637.jpg

En otroligt smaskig paj för alla dajmälskare. Den friska citrongrädden förhöjer smakupplevelsen.

Obs! Man kan med fördel baka pajen dagen före servering och ha den i kylskåpet. Servera den kall eller rumstempererad.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt extrasaltat smör
2 msk strösocker
1 äggula

Fyllning:
2 ägg
1 1/2 dl farinströsocker
1 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
100 g rumsvarmt extrasaltat smör
3 st dubbeldajm

Garenering:
Florsocker
Färsk mynta eller citronmeliss

Citrongrädde:
3 dl vispgrädde
2-4 msk lemoncurd

Pajdeg:
Arbeta ihop alla ingredienserna, gärna i en matberedare och tryck ut degen i en pajform. Ställ in i kylskåpet för att vila en stund.

Fyllning:
Vispa ihop ägg och farinsocker med en elvisp och tillsätt sedan de andra ingredienserna. Tillsätt smöret sist i små klickar.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader ca 40 minuter. Hacka dajmen grovt under tiden. Strö dajmen över pajen medan den ännu är varm. Tryck till dajmen lite. Låt pajen svalna. Pudra florsocker över och garnera med blad av mynta eller citronmeliss. Servera med en krämig vaniljglass och en klick citrongrädde.

Citrongrädde:
Vispa grädden lätt och fluffig. Tillsätt lemoncurd och vispa lite till. Klart!