Dirty fries


Hoppsan, hejsan vad läckert! Toppa dina dina fries med goda tillbehör och du har skapat en egen smarrig maträtt!

ca 4 port

800 g potatis av fast sort
några matskedar rapsolja
salt
svartpeppar

Tips på tillbehör:
ett knippe grovt hackad dill
1 fint skuren grön chili
1 dl matlagningsyoghurt
1 liten bit riven parmesanost
1 tunt skivad rödlök
1 brk röd stenbitsrom

Börja med att skära potatisen i strimlor. Lägg den på en bakplåtspappersklädd långpanna. Ringla över rapsolja och blanda runt. Salta. Tillaga i mitten av ugnen i 225 grader ca 40 minuter. Rör runt efter halva tiden, passa då på att salta en extra gång och peppra med svartpeppar.

När potatisen är frasig och gyllene tar du ut den och toppar med de tillbehör du vill ha. Antingen serverar du rätten som ensamrätt eller så passar den bra tillsammans med exempelvis stekt lax.

Tips! Servera dirty fries som förrätt och du blir kvällens favorit.