En lyxig men ändå lättlagad pastarätt!
4 port
400 g pasta, farfalle
400 g kallrökt lax
500 g färsk babyspenat
Olivolja till stekning
2 msk citronsaft
2 dl grädde
2 dl vitt matlagningsvin
1 msk hummerfond
Salt
Vitpeppar
Ev 1 burk kräftstjärtar
Koka pastan enligt anvisningarna samtidigt som du börjar med såsen.
Stek spenaten i olivoljan på medelstark värme tills den krympt och blivit mjuk, lite i taget för att den ska få plats. Tillsätt sedan laxen skuren i stora bitar. Stek ytterligare någon minut och tillsätt sedan citronsaft, grädde, vin och hummerfond. Låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Var försiktig med saltet eftersom laxen är salt! Vill man ha en extra lyxig rätt kan man toppa med kräftstjärtar alldeles strax före servering.
Vänd ner pastan i såsen och servera med en sallad och ett gott bröd.