Fläskfilégratäng med gorgonzola

IMG_4881

Lättlagad, lyxig och krämig gratäng med smak av gorgonzola.

4 port

4 port ris, t.ex. basmati
ca 500 g fläskfilé
flytande margarin för stekning
salt
svartpeppar
150 g gorgonzola
3 dl vispgrädde
ca 100 g riven, lagrad ost.

Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Låt köttet ligga framme så att det blir rumstempererat. Skär i ca två cm tjocka skivor och tryck ut dem med bredsidan av knivbladet. Låt dem ligga och vila en liten stund. Stek dem sedan gyllenbruna och krydda rejält med salt och peppar.

Lägg riset i botten på en ugnsfast form och därefter köttskivorna. Smula över gorgonzolaosten och häll på grädden. Avsluta med att strö ut den rivna osten. Grädda härligheten i mitten av ugnen 175 grader ca 30 minuter. Servera med en fräsch sallad och gärna cashewnötter.