Jag har aldrig varit i Indien och tyvärr känner jag ingen indier som kan lära mig det indiska köket – men jag har ätit fantastisk god indisk mat på vår favvo-restaurang i Kalmar. Nu har jag köpt kryddor och fixat, trixat, mixat vid spisen – och här är resultatet! Varsågod!
4-6 port
4 färska kycklingfiléer
smör till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
1 msk curry
2 msk hackad ingefära (finns på burk)
1-2 tsk garam masala
1 tsk röd currypasta
1 msk torkad koriander
1 msk gurkmeja
1 tsk chili flakes
2 tsk salt
2 tsk strösocker
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt
Obs! Ta det lugnt med kryddorna i början och krydda på allt eftersom. Köp hem en hink med yoghurt, det går åt till den här maten!
Skär kycklingen i lagom stora bitar. Finhacka lök och vitlök. Fräs dem tillsammans i smör och krydda med curry. Strö över mjölet och späd därefter med vatten och grädde. Låt koka upp. Krydda med resten av kryddorna och låt småkoka ca 20 minuter. Smaka av och tillsätt yoghurt. Koka lite till. Smaka av. Smaka av. Smaka av. Färdigt!
Servera med fräscha grönsaker, basmatiris, naanbröd och en klick yoghurt. Recept på naanbröd hittar du här på bloggen.