Kockorna är dyra och fula, men när man väl skalat av deras tuffa skal förstår man att de är ena riktiga godingar.
4 port
600 g jordärtskockor
2 st medelstora potatisar av mjölig sort
Flytande margarin till stekning
1 dl vitt matlagningsvin
8 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 dl grädde
Salt
Vitpeppar
Garnering:
ev 1 pkt tärnat bacon
Krutonger
Färsk persilja
Skala kockorna och potatisen och skär upp dem i bitar. Fräs dem försiktigt några minuter i margarin i en gryta. Slå på vin och låt koka ihop någon minut. Slå sedan på vatten och smaksätt med fonden. Låt koka ca 20 minuter tills bitarna är mjuka. Mixa soppan tills den är slät och fin. Tillsätt grädde, salt och peppar och låt koka upp på nytt. Kanske behövs soppan spädas med mer vatten för att få en lagom tjock konsistens. Smaka av. Servera med krutonger och hackad persilja och kanske även knaperstekt bacon. Soppan passar även som förrätt!