En utsökt liten bakelse för alla jordgubbsälskare!
4 st
2 smördegsplattor
1 ägg till pensling
Fyllning:
1/2 l färska jordgubbar
1 dl kokos
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker + till garnering
Lägg smördegsplattorna på en bakplåtspappersklädd plåt och dela dem på mitten, så att det blir 4 kvadrater. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 min. Låt svalna. Skär av översta toppen av smördegen för att sedan använda som lock.
Skölj, rensa och skiva jordgubbarna.
Rosta kokosen för bästa smak i en torr stekpanna ca 2 min. Låt svalna.
Vispa grädden fluffig och blanda i kokos samt florsocker. Lägg hälften av jordgubbsskivorna på smördegsbottnarna och fördela sedan kokosgrädden över. Lägg på resterande jordgubbar. Sätt på locken och pudra florsocker över.