Jordnötsbitar

20131213-200049.jpg

Smarrigt godis att ge bort, bjuda på, eller äta upp själv….

Det blir drygt 40 st fina trekanter + en del kantbitar att äta på en gång.

3 dl jordnötssmör, gärna crunchy
2 dl ljus sirap
1 dl farinsocker
1 dl kokos
1 msk vaniljsocker
9 dl Special flingor
300 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
50 g vit choklad
1-2 dl salta jordnötter

Blanda jordnötssmör, sirap och farinsocker i en kastrull. Koka på medelstark värme tills sockret har lösts upp. Rör sedan ner kokos, vaniljsocker och flingor. Blanda väl och tryck ut massan på en bakplåtspappersklädd plåt i en ca 1 cm tjock rektangel.

Smält mjölkchokladen försiktigt i micron och bred den över ”kakan”. Strö över jordnötter och se till att de sjunker ner lite i chokladen. Smält sedan den mörka chokladen och spritsa den kors och tvärs över kakan. Gör likadant med den vita chokladen. Ställ plåten svalt och låt kakan stelna.

Skär den sedan i fina kvadrater som du sedan delar mitt itu så att bitarna får rektangelform. Förvara svalt.