Saftiga, julkryddade muffins med en härlig mascarponekräm på toppen.
Ca 15 stora eller 50 mini, beroende på vad man har för formar.
150g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 påse pepparkakskryddor
Saft från en 1 apelsin
1 dl filmjölk
Mascarponekräm:
250 g mascarpone
3 dl florsocker
2 tsk romarom
1 msk vaniljsocker
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och därefter smör, apelsinsaft och till sist filmjölk.
Placera ut formar på en plåt och fyll dem till hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, de stora ca 12 minuter och de små ca 8 minuter, tills de är torra i mitten. Låt svalna.
Mascarponekräm:
Vispa samman de olika ingredienserna och bred eller spritsa sedan krämen på muffinsarna. Obs! Det blir ett tunt lager med kräm. Vill man ha mycket kräm är det bättre att dubblera måtten, men tänk på att det blir ganska mastigt.
De små minimuffinsarna är perfekta att ha som tilltugg på t.ex. glöggfesten.