Julsenapsfisk

20131207-193327.jpg

En enkel, men smakrik fiskrätt som passar utmärkt i jultid.

4 port

Ca 600 g torsk eller sej i 4 fina portionsbitar
2 morötter
1 gul lök, eller en bit purjolök
Salt
Malen vitpeppar
2 dl vispgrädde
2 msk julsenap
1 msk maizenaredning
2 dl riven, lagrad ost

Skala och riv morötterna grovt. Skala och skiva löken i tunna halvmånar. Lägg fiskbitarna i en ugnssäker form. Lägg över morötterna och löken. Salta och peppra rejält. Blanda samman grädde, senap, maizena och ost. Häll blandningen över fisken. Stek i mitten av ugnen i 225 grader ca 30 minuter. Servera med en riktigt god kokt potatis eller potatismos.

Obs! Använd helst färsk fisk. Har fisken varit fryst måste den vara helt tinad vid tillagningen. Tina den långsamt i kylskåpet.