Kikärtssallad


God och fräsch vegosallad med rostade kikärter! Perfekt att ta med sig på picknicken.

4-5 port

1 brk á 230 g kikärter, förkokta
några msk rapsolja
salt
paprikapulver
spiskummin

1/2 romansalladshuvud
1/2 gurka
200 g majs
2 st salladslök
3 mogna avokado
200 g körsbärstomater
250 g mozzarella

garneringstips:
persilja
basilika
mynta
jordgubbar

Skölj kikärterna och låt rinna av. Lägg dem i en långpanna. Ringla över lite rapsolja och krydda med salt, paprikapulver och spiskummin. Blanda väl. Rosta dem i mitten av ugnen i 225 grader 15-20 minuter. Låt svalna.

Obs! Kikärterna kan ”poppa” i ugnen!

Skölja grönsakerna väl. Strimla sallad och skär gurka i lite större bitar. Lägg på ett fat. Häll majsen över. Strimla salladslöken och fördela den över salladen. Skala, dela och kärna ur avokado. Lägg ut halvorna. Dela mozzarella i bitar och lägg även dem på salladen. Toppa med halva körsbärstomater. Strö därefter över kikärterna. Ringla gärna den kryddiga oljan över mozzarellan och tomaterna. Garnera med t.ex. basilika och jordgubbar.

Servera gärna salladen tillsammans med hummus, turkisk yoghurt och falafel. Så gott!