Kladdkaka

20140404-210428.jpg
En superduperenkel men ändå megasmaskig kladdkaka. Du behöver inte ens elvisp!

2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl smält, avsvalnat smör
Flytande margarin samt lite mannagryn till formen

Smörj en rund bakform med löstagbar botten och strö med lite mannagryn. Om du lätt vill kunna ta loss kakan från botten kan du först klippa en rund bit av bakplåtspapper och lägga i botten.

Blanda ägg och socker i en bunke, använd en vanlig slev. Tillsätt resten av ingredienserna, sila gärna kakaon genom en tesil. Blanda i smöret allra sist. Blanda väl och häll i formen. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader ca 15 minuter. Den ska vara kladdig när du tar ut den. Låt kakan svalna och servera den med lättvispad grädde eller vaniljglass och gärna färska bär.

Obs! Kladdkakor kan med fördel bakas en dag i förväg, då hinner ”kladdet” sätta sig och ytan bli lagom seg.