Knäckig päronpaj med ingefära


Det här receptet har jag fått av en vän som gillar ingefära lika mycket som jag gör!

ca 6 port

6-10 päron beroende på storlek
1 bit färsk ingefära eller 1 pkt a´50 g hackad, fryst

Deg:
150 g smör
½ dl ljus sirap
2 msk mjölk
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
3 dl havregryn
½ tsk bakpulver

Smält smöret och rör ner sirap samt mjölk. Blanda de torra ingredienserna. Blanda allt tillsammans. Skala päronen och skär dem i skivor eller klyftor. Riv ingefäran. Smörj en liten pajform och lägg i päronen och ingefäran. Bred ut smeten ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 30 minuter, tills pajen är knäckig och gyllene. Låt den svalna och servera med vaniljsås eller kanske allra helst en riktigt god vaniljglass.