Köttfärslimpa

IMG_5310

Gott och enkelt, kan inte bli bättre!

4-6 port

Ca 400 g blandfärs
4 msk ströbröd eller havregryn
1½ dl mjölk eller vatten
1 ägg
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk senap
1 msk kalvfond
2 tsk oregano
Soja och flytande margarin till stekningen

Blanda ströbröd/havregryn med mjölk/vatten och låt det svälla i 10 minuter. Lägg i färsen och blanda väl. Rörs sedan ner salt, peppar, ägg, senap, kalvfond och oregano. Blanda väl och forma färsen till en knubbig limpa. Limpan lägger du på ett smort ugnssäkert fat eller långpanna. Pensla limpan med lite soja och flytande margarin. Sätt in fatet långt ner i ugnen på 200 grader och stek i 40-50 minuter. Om man gör en större limpa tar det längre tid. Pensla med mer margarin någon gång under tiden.

Man kan variera köttfärslimpan genom att blanda i tex äpple, torkad tomat eller bacon i smeten. Det är också gott att lägga potatis, morot och lök vid sidan om limpan och steka det tillsammans i ugnen.

På bilden ser ni äpplen och gul lök skurna i kvartar samt katrinplommon. Ta ut limpan efter ca halva tiden och lägg på frukten. Ringla lite margarin över och ställ in i ugnen igen för att steka färdigt. Supergott!