Krämig gorgonzolapasta med fläskfile’

20130705-204908.jpgEn lättlagad men ändå lyxig pastarätt med en god smakkombination av gorgonzola, äpple och valnötter. Passar perfekt som bjudrätt eller till familjens fredagsmys.

4 port

4 port pasta penne eller liknande
ca 400 g fläskfile’
flytande margarin att steka i
1 syrligt äpple
1 gul lök
3 dl grädde
100 g gorgonzola
salt
svartpeppar

Garnering:
1 dl valnötter
1 knippe gräslök eller persilja

Koka pastan enligt förpackningen.

Strimla köttet i centimetertjocka skivor eller strimlor och stek i några minuter. Hacka löken och tillsätt den. Salta och peppra. Tärna äpplet och tillsätt det. Stek ytterligare några minuter. Tillsätt sedan grädden och låt småkoka 5-10 minuter.
Bryt ner gorgonzolaosten i mindre bitar och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Blanda därefter såsen med den varma pastan.

Garnera med hackade valnötter och hackad gräslök eller persilja. Servera gärna med en fräsch sallad och melon.