Lyxig och smarrig snabbmat! Kan inte bli så mycket enklare än så här.
Fläskfile’ är en bra och lätthanterlig köttråvara som ofta finns till nedsatt pris i affären.
4 port
4 port (ca 300 g) penne pasta
Ca 400 g fläskfile’
Flytande margarin att steka i
Salt
Svarpeppar
1 dl vitt matlagningsvin
2 brk (a’ 2 dl) creme fraiche tomat och basilika
2 msk kalvfond
1/2 dl mjölk
1/2 dl grädde
1 nypa socker
Ev 1 dl soltorkade tomater
Garnering:
Färsk basilika
Koka pastan enligt anvisningarna.
Skär fläskfilen i små bitar och stek dem i margarin. Salta och peppra. Slå på vinet och låt det koka in i några minuter. Häll därefter i creme fraiche, fond, mjölk, grädde samt en liten nypa socker. Låt småputtra i några minuter till. Tillsätt ev strimlade soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar.
Blanda samman den nykokta pastan med såsen och garnera med färsk basilika. Servera gärna med mycket färska grönsaker, oliver och vitlöksbröd.