Kyckling- och grönsakspaj

20131023-214843.jpg
En saftig, fräsch och matig paj som passar både till lunch och kvällsmat.

Ca 6 port

Pajdeg:
150 g rumsvarmt margarin
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Ev uppvispat ägg till pensling

Fyllning:
4 kycklingfileer
Grillkrydda
Flytande margarin till stekning
1 liten burk (ca 200 g) majs
1/2 – 1 röd paprika
Ca 200 g små broccolibuketter
1 burk (ca 500 g) ananasbitar
Ev 1 dl saltade cashew nötter
1 burk a’ 2 dl lätt creme fraiche tomat och basilika
Ca 200 g riven, lagrad ost

Pajdeg:
Blanda mjöl och margarin, helst i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ in formen i kylskåpet, ca 1 timme. Om man är pysslig kan man spara en liten bit av degen i kylskåpet och sedan kavla ut den och skära remsor som man kan lägga lite snyggt över pajen. I så fall är det bra att pensla remsorna med uppvispat ägg innan pajen ska in i ugnen.

Stek kycklingen och krydda rejält med grillkrydda. Låt svalna och skär i mindre bitar. Skär även paprikan fint i små bitar och dela på broccolibuketterna. Låt ananasen rinna av väl.

Nagga pajbotten med en gaffel och lägg sedan på fyllningen: kyckling, majs, paprika, broccoli, ananas och därefter creme fraichen. Strö ev över nötter och allra sist osten. Grädda pajen långt ner i ugnen i 200 grader ca 30 minuter. Servera med en sallad och ett gott bröd.