Majssoppa

IMG_5178

Söt och het på samma gång!

Det här är en soppa som enligt min smak ska avnjutas i små portioner tillsammans med någon annan mat, t.ex. tortillapizza (recept finns här på bloggen). Man måste tycka om majs för att tycka om den här soppan! Ju hetare man vill ha den desto mer kryddar man!

ca 6 port

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
rapsolja till stekning
2 brk majs á 340 g
1 liter vatten
2 msk grönsaksbuljong
1 tsk sambal oelek
chiliflakes
salt
svartpeppar
ev turkisk yoghurt och/eller bacon till garnering

Skala och hacka löken grovt. Fräs den mjuk i oljan och tillsätt därefter majsen. Fräs några minuter till och häll sedan på vatten samt fond. Koka upp och mixa soppan så slät som möjligt med en stavmixer. Krydda med sambal oelek, chili, salt och peppar. Smaka av.

Det är gott med en klick turkisk yoghurt i soppan. Även tärnat och knaperstekt bacon passar riktigt bra. Det är gott med det salta, krispiga tuggmotståndet tillsammans med den söta soppan.