Mamma brukar göra en laddning med rödbetsallad till jul. En frisk och lagom söt sallad som passar gott till köttbullar, skinka och revben.
Eftersom hon bara ”höftar” när hon gör salladen är det svårt att skriva exakta mått, men här är ett förslag att utgå ifrån.
ca 10 port
1 stor brk inlagda rödbetor
1 stor brk ananas i bitar
2-3 äpplen
1 dl vispgrädde
ev salt och vitpeppar
Garnering:
valnötter
clementinklyftor
persilja
Börja med att hälla av ananasen och spara på juicen. Hacka äpplena fint och häll lite ananasjuice över så att de behåller sin fina färg och blir extra goda. Hacka sedan rödbetorna, gärna i en matberedare. Blanda därefter rödbetor, äpplen och ananas. Smaksätt ev med lite salt och peppar. Så här långt kan man förbereda salladen. Vispa sedan grädden och blanda ner den. Garnera med valnötter, clementin och persilja.